De premie na energieaudit is een Vlaamse steunmaatregel voor niet-residentiële gebouwen, zoals kantoren, scholen of bedrijfsgebouwen, die investeren in energiebesparende maatregelen op basis van een energieaudit of -studie. De term energieaudit omvat zowel een niet-verplichte energieaudit als de verplicht op te stellen energierapporten: het energieplan of de energieaudit.
De premie wordt berekend als een percentage van de meerkosten van de investering ten opzichte van de standaard vervangingsinvestering:
De premie is afhankelijk van de berekende interne rentevoet na belastingen in de energiestudie of energieaudit.
Het steunpercentage wordt als volgt geplafonneerd:
De premie bedraagt maximaal 100.000 euro per investering met een maximaal cumulatief plafond van 100.000 euro voor drie opeenvolgende belastingjaren per eindafnemer.
Voor officiële info wordt verwezen naar: Premie voor investeringen na de uitvoering van een energieaudit in niet-residentiële gebouwen | Vlaanderen.be
Interesse in een energieaudit?
Flexibiliteitsmechanismen houden het stroomnet in balans en dat is essentieel in een energiesysteem met steeds meer hernieuwbare bronnen. Ontdek hoe ze werken, waarom ze cruciaal zijn en wat ze kunnen betekenen voor je energieverbruik of bedrijfsstrategie.
Investeringen in hernieuwbare energie, renovatie en duurzame mobiliteit betalen zich vaak terug, maar niet altijd. Soms kan een extra zetje het verschil maken.
Een E-boiler, of elektrische boiler, is een apparaat dat elektriciteit gebruikt om warm water of stoom te produceren. De E-boiler is een alternatief voor traditionele gasboilers die aardgas gebruiken om water op te warmen. Wat zijn de voordelen van een e-boiler? En wat de nadelen? Lees het hier.