Met gepast advies en optimale begeleiding maken we van jouw bedrijf een duurzame en energie-effciënte omgeving. Deze ondernemingen gingen jou hier al in voor.
Om zicht te krijgen op de algemene conditie van enkele woonzorgcentra en de bijhorende jaarlijkse operationele kosten, schakelde Zorgband Leie & Schelde onze experten in ter uitvoering van een conditiestaatmeting conform de norm NEN2767.
Naast het EU ETS-dossier begeleidde Exergie Picanol Group in kader van de energiebeleidsovereenkomst, met een plan van aanpak, de opmaak van een restwarmtepotentieelstudie en het energieauditverslag.
De bouwsector is een van de belangrijkste economische sectoren in België. Deze sector staat echter in voor 40% van het energieverbruik en hoort bij de grootste afvalproducenten en grootste verbruikers van grondstoffen.
Naar aanleiding van de verplichte energieaudit voor grote ondernemingen heeft Exergie in 2023 een energieaudit uitgevoerd op zes sites van De Lijn.
Een energiezorgplan bestaat uit een evaluatie van het energieverbruik, de duurzaamheid en de technische kenmerken van het vastgoedbezit van een lokale overheid of andere instantie. Dit gecombineerd met een strategisch plan om de gekozen doelstellingen na te streven.
De call Groene Warmte is een investeringssteunprogramma van de Vlaamse overheid. Exergie heeft Fluvius begeleid bij het indienen van steunaanvragen voor investeringen in groene warmte, restwarmte en energie-efficiënte stadsverwarming (‘warmtenetten’).
Eén van onze klanten is actief in R&D m.b.t. zaadverbetering om opbrengsten te maximaliseren. Naast de kantooromgeving, zijn er op de site bijgevolg heel wat labo’s aanwezig alsook groeikamers en een serre. Exergie stond deze klant bij gedurende twee opeenvolgende rondes in EED-audittering.
Op de site van de Hoge Rielen loopt een traject om het energie- en waterverbruik t.h.v. de verschillende gebouwen beter te beheren. Exergie onderzocht de rendabiliteit van de implementatie van een monitoringssysteem, inclusief de uitrol van het benodigde datanetwerk in een kosten-batenanalyse.
In 2020 werd 21 miljoen euro steun door de Vlaamse overheid voorzien in twee projectoproepen rond warmtenetten, groene warmte en recuperatie van restwarmte. Eén van deze 23 met steun toegekende projecten werd begeleid en ingediend door Exergie. Er werd maar liefst 1,6 miljoen euro aan steun toegekend aan het project.