#

Exergie wordt de energiecoach van hasselt

Exergie begeleidt Hasseltse ondernemers naar een lager energieverbruik


Hasselt  heeft onlangs budget vrijgemaakt om  energiecoachingtrajecten  op maat aan te bieden aan de Hasseltse ondernemer. Ondernemingen met een jaarlijks primaire-energieverbruik kleiner dan 225.000 kWh komen in aanmerking voor een  energie-audit met een opvolgtraject. De stad draagt hierbij 90% van de kosten.  Exergie werd geselecteerd om deze energiecoachingtrajecten uit te voeren!

Het coachingtraject omvat een individuele energiedoorlichting en begeleiding van de onderneming. Na afloop van de energiescan ontvangt de klant een rapport met een duidelijk overzicht van de geïdentificeerde maatregelen. Voor elk van de maatregelen wordt naast de besparing in energieverbruik, energiekosten en CO2-uitstoot, ook een raming gemaakt van de investeringskost. Dit laat toe om de klant een beeld te geven van de mogelijkheden tot besparing op de energiefactuur. Bijkomend kan de ondernemer ook gratis gebruik maken van een verdere begeleiding en advies op maat om opportuniteiten inzake energie-efficiëntie meer in detail te onderzoeken (o.a. potentieel voor hernieuwbare energie, opvragen en vergelijken van offertes…); hiermee wenst Hasselt de deelnemende ondernemers zoveel mogelijk te ontlasten.

Exergie voert ook gelijkaardige projecten uit in opdracht van  Gent en  Sint-Niklaas. Bent u een bedrijf met vestiging in een van deze steden? Profiteer dan van deze opportuniteit en  neem vandaag nog contact op met Exergie Ook ondernemers die niet in deze steden actief zijn, kunnen zich steeds beroepen op onze diensten, al dan niet met ondersteuning via de kmo-portefeuille.

Meer info vindt u op de  website van Stad Hasselt.