BREEAM: nieuwbouw & renovatie

DUURZAAMHEIDSCERTIFICATIE GEBOUWEN

BREEAM New Construction International , ontwikkeld door de BRE (UK tegenhanger van het WTCB),  wordt wereldwijd gebruikt als gids en maatstaf voor certificatie van duurzame nieuwbouw en grote renovaties. BREEAM focust op    milieu-gebieden;  management, gezondheid & comfort, energie, water, transport, materialengebruik, afval, landgebruik & ecologie en hinder. Onder  innovatie kunnen aspecten naar eigen inzicht, op maat van de ontwikkeling of een perfectionering van de bovenstaande gebieden aan bod komen. De hoofdstukken zijn opgedeeld in deelaspecten met specifieke scores. De totale projectscore bepaalt het certificatieniveau, gaande van 'Pass', 'Good', over het populaire 'Very Good' en 'Excellent' tot het zeer ambitieuze 'Outstanding'. 

Enkele  voorbeelden zijn: ecologie tijdens de werffase, LCA (=levenscyclusanalyse), energieprestatie, hernieuwbare energie, daglicht en thermisch comfort, waterverbruik, duurzame ontginning en productie van materialen, faciliteiten voor fietsers en voetgangers, promotie van duurzaam transport, NOx-emissies, overstromingsrisico, management van werfafval, ecologische aspecten, ... 

In continentaal Europa  worden veelal kantoren, retail, industrie, woongelegenheden en scholen gecertificeerd onder BREEAM. Andere gebouwen kunnen eveneens BREEAM-gecertificeerd worden via de 'op maat' of 'Bespoke' methode.  BREEAM streeft naar de juiste balans tussen duurzaamheid, comfort, veiligheid en gezondheid, tijdens de werffase en nadien bij het gebruik van het gebouw. Een BREEAM-certificatie houdt ook steeds de ambitie in, om op vlak van duurzaamheid, een stapje verder te gaan dan de wettelijke vereisten.

Exergie begeleidt uw organisatie in het ganse certificatieproces.


WENST U MEER INFO OVER ONZE DIENSTEN OF EEN VRIJBLIJVEND GESPREK 
OM DE MOGELIJKHEDEN VOOR UW BEDRIJF TE BESPREKEN?